SZENT MÁRTON GÁLA 2021

 

Savariában, a mai Szombathelyen született 316-ban Szent Márton, Európa egyik legnépszerűbb szentje. Szülővárosában ezen a napon a katonára, a püspökre, Isten alázatos szolgájára emlékezünk.

Szent Márton példakép: a jólelkűség, a felebaráti szeretet, a szolidaritás és az egyszerűség példaképe. Évezredeken átívelő szellemi örökségét a szombathelyiek is büszkén őrzik.

Szent Márton ünnepén Szombathely a figyelem középpontjába állítja azoknak a munkásságát, akik életük során sokat tettek, maradandót alkottak városunkért. Közel három évtizedes hagyományt követve, a város gálaműsor keretében adja át legmagasabb kitüntetéseit.

A pandémia miatt tavaly elmaradt a gála, így 2021-ben odaítélt díjak mellett az idei rendezvényen vehetik át elismerésüket a 2020-as év kitüntetettjei is.

A rendezvény a közlemény kiadásának időpontjában (2021.11.04) védettségi igazolvánnyal vagy maszkban, előzetes regisztrációt követően látogatható.

Ingyenes regisztrációs jegyek igényelhetők és átvehetők az AGORA – Jegyirodában (Szombathely, Március 15. tér 5. tel.: 06 20 502-9351) 2021. november 12. (péntek) 12.00-ig.

A járványügyi helyzetre tekintettel a rendezvény tartására vonatkozó jogszabályi előírások változhatnak.

 

SZENT MÁRTON GÁLA

Helyszín: AGORA - Művelődési és Sportház

Időpont: 2021. november 13. 18.00

PROGRAM

Ünnepi köszöntőt mond: • Dr. Nemény András Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere

Közreműködők:

Hegedűs D. Géza

Grecsó Zoltán

Trokán Anna

Trokán Nóra

Isis Big Band

Szombathely Város Szent Márton Kórusegyesülete – Szent Márton Kórus

 Műsorvezetők: Novák Edina-Merklin Ferenc