EveryPraise& Virginia Union GospelChoir /New York, USA/

Ezen az estén az Agora Művelődési és Sportház nagytermét elárasztja a felszabadult, önfeledt zenélés.  Először látogat Magyarországra a Virginia Union Gospel kórus, a világhírű EveryPraisenewyork-i szólistáival. A szombathelyi közönség elsőként lehet részese ennek a páratlan közösségi élménynek.

A 30 fős csapat zömében fiatalokból áll, de velük énekel 5 híres newyork-i szólista is, többek között David Bratton, aki több mint 52 héten át vezette a BillboardGospellistját az EveryPraise című világslágerével, melyet azóta már magyar nyelven is felénekeltek. Jelenleg több mint 60 országban, 120 nyelven éneklik amerikai első számú Gospel-slágerét!

EveryPraise, több mint 66 millió megtekintés:

https://www.youtube.com/watch?v=UuuZMg6NVeA

A turné karmestere Sir Perry Evans, aki páratlan képességeit néhány éve már megmutatta az amerikai tehetségkutató versenyben, az America's Got Talentben, melyben egészen a döntőig menetelt.
Videó, ahol ő a karmester:
https://www.youtube.com/watch?v=zEdCTg17UU0

A kórust minden alkalommal egy négy tagból álló zenekar kíséri élőben. Repertoárjukban ragaszkodnak a gyökereikhez, az afro-amerikai gospel zenéhez, valamintszívhez szóló dalokat adnak elő az igazságról, szegénységről, megértésről és Jézusról. A szólista és a kórus felelgetős énekéhez látványos, dinamikus koreográfiák tartoznak. Ennek köszönhetően már rengetegszer előfordult, hogy az előadás a közönséget is magával ragadta, ésa nézők állva énekeltek a kórussal együtt.

A kórus vezetője, David Bratton, aki pályafutása elején az „Oh Happy Day” zeneszerzőjével, Edwin Hawkinssal dolgozott éveken át, de többször adott koncertet a Pápa tiszteletére olyan legendákkal együtt, mint példáulAnastasia, DeeDeeBridgewater, vagy Roberta Flack.

A korszak egyik legtehetségesebb zenésze, a Virginia Union kórus tagja, QuennelGaskin, aki világhírű zongorista, producer, énekes, és író is egyben. Az "Oh Happy Day" slágerét nagy sikerrel hangszerelte újjá, melyet a magyar közönség is megcsodálhat majd élőben! Népszerűségének köszönhetően a világ zenészei és énekesei hallgatják őt, és tanulmányozzák a zenei stílusát.

A koncert során az örökzöld gospel, és a karácsonyi dalok mellett olyan világslágereket is előadnak majd gospel verzióban, mint a „Stand By Me”, a „Let it be”, vagy Whitney Houston-tólaz „I Love the Lord”. Ezek a dalok mind felmelegítik majd a szívünket.

A virtuózos szoprán Allyson Wilson az Ava Mariával és a Lord'sPrayerrel kápráztatja el majd a közönséget. AnisaFowler sokoldalú képességét hozza magával, előadva többekközött MariahCarey „Jesus Oh WhatWonderfulChild” című művét. A Virginia Union Gospel kórus pedig egyedi feldolgozásban hozza el a „Total Praise”, és az „Amazing Grace” című tradicionális gospel-dalokat, valamint az "Oh Happy Day" és a Beatles „Imagine” című számát!

A kórus a 25 koncertből álló európai turnéja során Magyarországot követően még Romániában, Svájcban, Olaszországban és a Vatikánban is fellép.

Jegyárak:4 900 Ft ;5 900 Ft;6 900 F

Jegyek elővételben az  AGORA – Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H–P 9.00–17.00 és Szo 9.00–13.00) , valamint online a jegy.hu oldalon válthatók.