TOLCSVAY LÁSZLÓ

KONCERT

 

„Jöjj kedvesem…”

 

Tolcsvay László a hatvanas évek beat-generációjának egyik kimagasló egyénisége. A TOLCSVAY TRIÓ alapító tagja. Elsőként ötvözi a rock–muzsika elemeit a magyar népzenével, új utat nyitva ezzel a hazai rockzenének. 1973-tól a FONOGRÁF együttes tagja és zeneszerzője, több mint húsz lemezt készítenek együtt.

Színpadi művei közül a legjelentősebbek a Doctor Herz (Müller Péterrel és Bródy Jánossal) című musical, melyet 1991-ben, Angliában a manchesteri Royal Exchange Theatre-ben is bemutattak. Dickens Karácsonyi énekéből készült Isten Pénze, valamint a Mária evangéliuma, (Müller Péterrel és Müller Péter Sziámival) szintén a Madách Színházból indult diadalútjára, és Pozsonytól, Németországon,  Ausztrián és Svájcon át Olaszországon keresztül, Amerikáig örvendeztette meg az embereket.

Jelenleg a  Budapesti Operettszinház  nagy sikerrel játssza  az Ördögölő Józsiás (Tamási Áron mesejátéka) és az Isten Pénze című musicaljeit..

1987-ben született Magyar Mise című műve, melyben monumentálisan ötvöződnek a nép, a klasszikus és a rockzenei hagyományok.

Eddig megjelent szólólemezei: Várd ki az időt (1983), Kapcsolj át (1993), Fehér Zaj (1998), T Monográf (2000), Szerzői lemeze: 12 Nő címmel 2002-ben jelent meg.

A koncert keretén belül Tolcsvay László zenei pályafutásának legismertebb dalai hangzanak el (Az első villamos, Jöjj kedvesem, Békét és reménységet….)

Igazi élő koncert a Fonograf  és a Tolcsvay jegyében, melyen a régi és az új barátok játszanak együtt.

Dalok az ezredfordulón innen és túl.

 

Zenészek:

Anti Tamás – elektromos gitár, akusztikus gitár, szájharmonika, mandolin, ének

Bartha Tibor – pedal steel gitár, hegedű, ének

Csurgai Attila – dob, ütőhangszerek

Födő Sándor – basszusgitár, ének

Móricz Mihály – elektromos gitár, akusztikus gitár, ének

Jegyek elővételben az  AGORA – Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H–P 9.00–17.00 és Szo 9.00–13.00) válthatók, valamint online a jegy.agorasavaria.hu oldalon és a koncert előtt a helyszínen.

Jegyár: 4.000Ft

Szent Márton kártyával:3.400Ft

A Szent Márton kártya kedvezmény csak elővételben, személyesen a jegyirodában vásárolt jegyekre érvényesíthető!

 

 

 

ONLINE Jegyvásárlás