Négy partner, JZ RTV Szlovénia, Magyar Műsorok Stúdiója, Lendva; EU-Régió Menedzsment Nonprofit Kft, Lenti; AGORA Szombathelyi Kulturális Központ, valamint a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. együttműködésével zajlik a Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 pályázati konstrukció támogatásával megvalósuló Turisztikai desztináció és rendezvények ismertségének növelése és a turisztikai infrastruktúra korszerűsítése a Muravidéken, Vas és Zala megyében – TURIZMUS & MÉDIA című, SI-HU-2-1-002 számú – projekt.

 

A szlovén-magyar határ-menti projekt által érintett térség, a Muravidék, Zala megye és Vas megye területe, közös történelmi múlttal, hagyományokkal és művészeti, szakrális, valamint kulturális örökséggel rendelkezik. A projekt legfontosabb feladata a térség idegenforgalmi látnivalóinak népszerűsítése, valamint a szlovén-magyar határvidék közös kulturális turisztikai desztinációjának fejlesztése, az emberek, szervezetek és intézmények közötti határon átnyúló és folyamatos együttműködés megerősítésével. Tágabb értelemben a projekt célja a határrégió turisztikai desztinációjának népszerűsítése, ezáltal a turizmus fellendítése, a turizmusból származó közvetett és közvetlen bevételek emelkedése és a desztináció versenyképességének javítása.

 

A projekt megvalósítási ideje: 2012. február 1 – 2015. január 31.

A projekt teljes elnyert támogatása: 877.872,38 Euro

 

A projektben nevesített feladatok közül az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ a következő projekttevékenységeket látja el, valósítja meg:

 

1) A szombathelyi Tourinform iroda építészeti és szolgáltatásbeli megújítása.

Jelen pályázati konstrukció és Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával 2013 őszén sor kerül a turisztikai információs iroda teljes körű felújítására.

A megújuló információs irodát energiatakarékos gépészeti megoldásokkal szerelik fel és nem utolsó sorban praktikus és esztétikus belsőépítészeti formát kap, melynek köszönhetően méltán viselheti a „Térség Fogadószobája” nevet.

A szolgáltatások tekintetében is bővíti kínálatát az iroda, internetezési, csomagmegőrzési és kerékpár-kölcsönzési lehetőséget is nyújt a betérőknek, valamint az iroda nyitva tartási idején kívül a helyiség portáljában elhelyezett érintőképernyős információs-terminál segítségével 24 órás információközpont működtetését is biztosítani fogja.

2) Kiadványkészítés:

A 3 térség szálláshely-kínálatát és turisztikai attrakcióit bemutató kiadványok

A pályázat keretében lehetőség van a térség szálláshelyeit és látnivalóit bemutató kiadványok elkészítésére. Mindkét kiadvány lefedi a pályázatban nevesített 3 régió területét, Vas, Zala megyét, valamint a Muravidéki régiót. A szálláshelyeket bemutató kiadvány 4 nyelven (magyar, szlovén, német, angol) ismerteti a szálláshelyek széles választékát a kempingektől egészen az 5 csillagos hotelekig. Példányszám: 15.000 db.

A látnivalókat bemutató kiadvány 4 nyelven (magyar, szlovén, német, angol) ismerteti nemcsak az épített örökségeket, hanem az egyedi természeti értékeket is. Példányszám: 10.000 db.

Szombathely és környéke látnivalói

Szombathely és környéke szálláshelyei

Zalaegerszeg és környéke látnivalói

Zalaegerszeg és környéke szálláshelyei

Látnivalók a Muravidéken

Szálláshelyek a Muravidéken

A 3 térség kulturális és turisztikai eseményeit bemutató kiadvány

A pályázat keretében lehetőség van a térség turisztikailag vonzó rendezvényeit bemutató kiadvány elkészítésére. 6 félévre lebontva kerülnek bemutatásra a legkiemelkedőbb és legvonzóbb programok. Az AGORA Szombathelyi Kulturális központ a 2013. év I. és II. félévére vonatkozóan készítette el az eseménynaptárakat. Példányszám: 6 x 15.000 db.

2013. I. félév 

2013. II. félév

3) Ajándéktárgy készítés

A pályázat keretében készült hűtőmágnes, toll és esernyő is, melyek a közreműködő partnereknek, szolgáltatók, illetve a rendezvényre látogatók között kerülnek szétosztásra.

 

4) Projektmappa készítés

A pályázat bemutatására és annak esztétikus megjelenésére készül a pályázati mappa.

 

5) Sajtótájékoztatók

A projektben megvalósuló elemek bemutatására szolgáló nyitó és záró sajtótájékoztatók levezetése.

 

6) PR tevékenység

 

7) Rendezvényszervezés