AUTÓMENTES NAP

Európai Autómentes Nap (European Car Free Day) 1998 óta minden évben szeptember 22-én megrendezésre kerülő rendezvénysorozat, amely a környezettudatosságot próbálja erősíteni. A program felhívja a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti és baleseti problémákra, a felelősségteljes közlekedési mód megválasztására, az emberbarát, környezettudatos közlekedés és a közösségi kerékpáros és gyalogos közlekedés előnyeire.

A programon megtekinthető az Írottkő Natúrparkért Egyesület utazó, kétnyelvű (magyar-német) kiállítása, amely az élelmiszerpazarlás, hulladékprobléma, és a körkörös gazdaság témakörét dolgozza fel, valamint a Zöldike Ökostand - Földbarát élet bemutatója.

Programok: 
•    Egészségfejlesztési Iroda interaktív standja (13.00 – 15.00 óra)
•    Kétnyelvű, interaktív (magyar-német) kiállítás hulladékprobléma, élelmiszer pazarlás és körkörös gazdaság témakörben az Irottkő Natúrpark Egyesülettől
•    Zöldike Ökostand – Földbarát élet bemutató
•    Szova Nonprofit Zrt. interaktív standja: gyermekprogramok, vetélkedők, kézműves foglalkozások és apró ajándékok
•    Civil szervezetek standjai: Szombathelyi Civil Kerekasztal, Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete, Martinus Vallási és Kulturális Egyesület, Szent Márton Lovagrend Egyesület, Vasi Zöldek, Borostyánkő Természetbarát Sportegyesület, Kerekerdő Alapítvány, Alpokalja Nagycsaládos Egyesület.

•  A Lime sátránál kipróbálhatjátok az elektromos rollereket, és ajándékokat is hazavihettek. A Lime célja, hogy az ingyenesen kipróbálható rollereken túlmutatóan a felelősségteljes közlekedésre is felhívják a figyelmet, és népszerűsítsék ezt a mikromobilitáshoz köthető alternatív közlekedési formát is, amely nagyban hozzájárul a városok "zöldítéséhez" is."

16.00 A Szombathelyi Kötélugró Klub kötélugró bemutatója

Esőhelyszín: AGORA–Savaria Filmszínház