Programjaink

AGORA-MSH 60 GÁLA

szept
30
Kategória: Nagyrendezvények és ünnepek
Helyszín: AGORA-MSH
Időpont: 2023. szeptember 30., 15:00
Címkék:
megosztás facebook-n
AGORA-MSH 60 GÁLA

MSH60 – 2023. SZEPTEMBER 30.

 

Felbőgnek a motorok, kigyúlnak a fények, ünnepel a Sportház téren és időn át! Duruzsoló tuningautók, látványos fényfestés és Neczpál György legendás keverőpultja is főszerepet kap az MSH60 gálán. Egy színpompás időutazás részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak 2023. szeptember 30-án az AGORA-Művelődési és Sportházba. Ezen a napon ugyanis Szombathely ikonikus épületének elmúlt 60 évét idézik meg a szervezők.

A nagyszabású gálaműsor ingyenes, de a regisztrációs jegyek helyre szólóak, a belépés során elsőbbséget élveznek, akik jelentkeztek a regisztracio@agora-savaria.hu oldalon, és átvették a belépőjüket az AGORA – Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H–P 9.00–17.00 és Szo 9.00–13.00).

Szombat délután különleges tuning és rally autók sorakoznak fel a Sportház előtti téren, a felvonuló járművekkel a Szabadidőközpontban tartott versenyek hangulatát idézik fel a résztvevők. Az AGORA Savaria Nonprofit Kft. jelenlegi és az intézmény jogelődjeinek egykori munkatársai lázas kutatómunkájuk során sok-sok érdekességet tártak fel a kulturális központ elmúlt 60 évének történetéről. Eme kuriózumokat a Galérián szombaton 17.30-kor nyíló kiállítás keretében lehet megtekinteni.

A kulturális örökséget, a nemzedékeken átívelő hagyományokat pedig a 18 órakor kezdődő gálaműsor során is átélheti a közönség. Olyan, az épülethez kötődő, szárnyaikat itt bontogató egyesületek mutatkoznak be, akik a mai napig meghatározó tevékenységet folytatnak nemcsak Szombathely, hanem Vas vármegye kulturális életében. Széles a paletta, a néptánctól, népzenétől kezdve, a társastáncig, a fúvóstól a kórusmuzsikáig, a színházi produkciótól a slam poetry-ig bezárólag sokféle műfaj szerepel a repertoárban. A gálaműsort követően pedig az épület előtti téren kigyúlnak a fények, a Sportház falait fénnyel festjük meg az évforduló tiszteletére.

Szombathely legendás lemezlovasára, a nemrégiben elhunyt Neczpál Györgyre egy DJ-maratonnal emlékeznek meg pályatársai és fiatal feltörekvő kollégái. 17 órától a közös élményeket Fixl Miklós, a Sportház egykori megbízott vezetője eleveníti fel. A gálaműsort követően pedig 21 órától igazi retró discoba várják a fiatalabb és az idősebb korosztályt is, ahol a résztvevők felidézhetik avagy felfedezhetik a régi Tri-Show és Kölyökbazár hangulatát. A hozzáértők pedig a nagyra becsült lemezlovas keverőpultját is kipróbálhatják.

Ünnepel a Sportház, és ünnepel Szombathely és egész Vas Vármegye! Legyenek részesei egy színpompás időutazásnak szombat este!

 

Gyermek kísérőprogram a Népmese Napja alkalmából:

9:00-12:00 Kézműves kuckó

9:30-10:00 és 10:30-11:00 Diafilmvetítés

Program:

15:00 Rally és tuning autó bemutató

17:00 Neczpál Györgyre emlékezünk

17:30 Kiállításmegnyitó

18:00 Sportház 60 - Gálaműsor

19:30-24.00 Animált fényfestés a Sportház homlokzatán

21:00 Neczpál DJ-maraton

 

A gála közreműködői:

ELTE PPK Sporttudományi Intézet oktatói és hallgatói

Ferrum Színházi Társulás

Galaxy Akrobatikus Rock And Roll Klub

Lorigo Táncsport Egyesület

Ritmikus Gimnasztika csoport

Savaria Slam Poetry

Savaria Táncsport Egyesület

Sugár/Érintők

Szombathely Város Erkel Kórus Egyesület

Szombathely Város Koncert Fúvószenekara

Ungaresca Táncegyüttes

Varga Viktor

 

Neczpál DJ-Maraton közreműködői:

Gál András

Pintér Tamás

Szélinger Roland

Varga Róbert

Kovács Levente

Egervölgyi Szabolcs

Programnaptár
Következők
EMMI logó
NKA
AGORA PROJEKT
OTP simple pay new
DigIT-AGORA
Médiatanács Támogatási Program
Szombathely város címer
Savaria Nemzetközi Táncverseny honlap
SzombathelyPont
Europa Cinemas
Aszakkör
Art Mozi Egyesület
Menthol multimedia
Legvaszon
Mozi bárhol
Szombathely Foglalkoztatási Paktum
Pénzügyileg legstabilabb cégek tanúsítványa
TIOP-1. 2. 1/A-12/1 (Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program)
TOP- 6.9.2-16 (Terület és Településfejlesztési Operatív program)
TOP-6.1.4-16  - Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés c. pályázati konstrukció
TOP-7.1.1-16-Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva c. pályázati konstrukció