Az interaktív kiállítás és játszó-tér a fizika és a természet különböző törvényszerűségeit mutatja be közérthető, játékos és interaktív módon:

  • Fizikai eszközök

E részlegben találhatók azon fizikát népszerűsítő, látványos kísérleti eszközök,  melyeknek megtekintése és kipróbálása, a tisztelt publikum szűnni nem akaró, őszinte csodálatát váltja ki. Megnézhető e helyen: a 3 méteres óriásbuborék készítő alkalmatosság, toronymagasságba lőhető rakétakilövő állomás, napfényt összegyűjtő óriásnagyító, mellyel lyukat égethetünk bármely falevélre, valamint a híres neves camera obscura, vagyis egy óriás fényképező gép, amibe akár be is bújhatunk és még sok más érdekesség…

  • Fejlesztő eszközök

Látogatók figyelemének nagyfokú koncentrációját kívánó alkalmatosságok tárháza. Ezekkel a különleges eszközökkel játszva, megáll az idő, és észre sem vesszük a homokóra apró szemcséinek megállíthatatlan lepergését.

  • Zsonglőrködők

Ebben a részlegben kedvét lelheti mindenki, aki hajlamos cirkuszi akrobaták utánzására. Kipróbálható itt mindenfajta ördögi ügyességet kívánó eszköz. Ha ide látogatsz megcsodálhatod és kipróbálhatod tányér pörgetést, buzogány dobálást, ördögbotos és diabolós trükköket, és ha van kedved még az egykerekű biciklire is felpattanhatsz.

  • Ördöglakatok

 E szekcióban elhelyezett furfangos eszközeink arról híresek hogy, nyitásukra találni nem egyszerű feladat. A kellő türelemmel megáldott atyafiakat azonban szívderítő öröm árasztja el, abban a nagybecsű pillanatban, amikor a jutalom gyanánt egy-egy karika vagy golyó eltávolítását siker koronázza.

  • Óriás játék részleg
  • Óriás Társasjáték
  • Népi játékok

Letűnt századok nagyszerű játékai várják a nagyközönséget e helyen. Ezek az eszközök természetes anyagokból, természetes egyszerűséggel készültek, és ugyan olyan örömet okoz a velük váló játék, mint hajdanán élt eleinknek.

  • Társasjáték részleg

Nyitva tartás: Hétfő-csütörtök 9.00 – 17.00 

                         Péntek 9.00-12.00

A program látogatása ingyenes, a csoportos látogatás regisztrációhoz kötött!

Bővebb információ és regisztráció:

Németh Zita művelődésszervező 20/359-1530

nemeth.zita@agora-savaria.hu e-mail címen kapható!

A programon való részvétel ingyenes.